Scandinavian hair company

Din leverantör av private label hår-, skägg- och hudprodukter

Scandinavian Hair Company förgyller världen med högkvalitativa svenskproducerade produkter inom hår-, skägg- och hudvård. Vi producerar och utvecklar varumärken till olika kundgrupper och företag.

Vi har vårt labb och vår tillverkning i Svedala strax utanför Malmö. Våra produkter finns globalt representerade på 28 marknader och vi arbetar med både stora och små företag.

KORT OCH GOTT OM SCANDINAVIAN HAIR COMPANY

VISION

Att skapa hår-, skägg- och hudprodukter med en tydlig miljöprofil till rätt pris. Vara ledande inom private label i Sverige.

AFFÄRSIDÉ

Leverera  högkvalitativa hår-, skägg- och hudprodukter till alla typer av kunder, från tanke till färdig produkt.

KUNDGRUPPER VI OFTAST ARBETAR MED

- Frisörer & Barber Shops
- Hotell & Spaanläggningar
- Kosmetikkedjor
- E-handelsföretag
- Grossister inom hår- och hudvårdsprodukter
- Sportklubbar och evenemang

KVALITETSSÄKRING

Arbetar enligt "Good Manufacturing Practice" (Läs mer om GMP här) samt med olika typer av märkningar som garanterar högkvalitativa produkter.

HÅLLBARHET OCH MILJÖ

 
Vi har ett stort fokus på vilken miljöpåverkan vi har i vårt arbete.
I praktiken betyder det att vi försöker ha miljötänk i allt vi gör och vi håller hela tiden på att försöka hitta lösningar för vårt företag som  påverkar så lite som möjligt - och vi anser aldrig vårt miljöarbete som "färdigt". 
 
Förpackingar
En av de enklaste och mest effektiva åtgärderna är att vi köper alla förpackingar och råvaror som går att köpa i Europa. På så sätt undviker vi att flaskor och råvaror transporteras med flyg och båt över hela jordklotet till skada för miljön.
Vi kan erbjuda de flesta av våra förpackingar i bioplast eller andra nedbrytbara material och tar gärna en pratstund om vilket material som passar dina produkter – det finns många olika möjligheter.
Råvaror
Vi har även ett stort fokus på  innehåll av potentiellt miljöskadliga ämnen i de råvaror och material
som vi använder i vår produktion. Vi håller oss hela tiden uppdaterade med utveckling och forskning, och vi har nära kontakt med våra leverantörer så vi har koll på utvecklingsbara och mer hållbara alternativ att använda. Dessutom planeras all produktion så vi har så lite spill som möjligt. 
Vardagen
Vi följer så klart GMP och alla myndighetsregler för hur vi styr produktionen, så vi har så lite miljöpåverkan som möjligt.
På fabriken försöker vi helt enkelt tänka in miljön i vår vardag. Till exempel sopsorterar vi, använder rengöringsmedel som är så skonsamma som möjligt, jobbar löpande med att minska förbrukningen av el och vatten och vi köper förnybar el. Vi har satt upp en laddstolpe för hybrid/elbilar på vår parkering och tänker in miljön när vi köper in kontorsmaterial och liknande.

 
 

Kontakta oss